Jeśli jesteście ciekawi, jak w naturalny sposób możemy wspomóc odporność swojego organizmu zapraszam do artykułu „Naturalne produkty wzmacniające odporność” 😇
Tutaj znajdziecie przepis na sałatkę, którą stworzyłam ze składników wspomnianych przeze mnie w wyżej wymienionym artykule.



Składniki na 3 porcje:
- czerwona soczewica – 1 szklanka
- seler naciowy – 1 łodyga
- czerwona cebula – 1/2 szt.
- pomarańcza – 1/2 szt.
- grejpfrut – 1/2 szt.
- granat – 1/2 szt.
- ser feta – dwa plastry
- wędzony łosoś – 100 g
- pestki dyni – 2 łyżki
- natka pietruszki – 1 łyżka
- sos: 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 1 łyżeczka musztardy francuskiej, 1 łyżeczka miodu, sok wyciśnięty z połówki cytryny, pieprz i sól



Przygotowanie:
- soczewicę płuczemy na sicie, wsypujemy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody, zagotowujemy i zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Następnie odsączamy na sicie
- seler, cebulę i cytrusy kroimy na cienkie plasterki
- z granatu wyciągamy nasionka
- ser oraz łososia kroimy na mniejsze kawałki
- z podanych składników przygotowujemy sos
- łączymy wszystkie składniki ze sobą, nie zapomnijcie o pestkach dyni i natce pietruszki ☝🏽
- Smacznego ! ❤️
Trzymajcie się zdrowo ! 🥰
I zajrzyjcie do zakładki przepisy po kolejną porcję inspiracji !
Bardzo dobra sałatka!