O mnie

Cześć ! Mam na imię Agata 🙂

Jestem dietetykiem. Skończyłam studia licencjackie na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu (skan dyplomu poniżej). Kolejnym etapem mojej nauki są studia magisterskie. Wiedzę zdobywam nie tylko dzięki studiom, ale także własnej lekturze i uczestnictwu w

wielu konferencjach, warsztatach i webinariach.

Jedzenie jest bardzo ważną składową mojego życia… uwielbiam gotować, testować nowe

przepisy, ale też kreatywnie szaleć i tworzyć dzieła własnej wyobraźni… uwielbiam

fotografować piękne dania i publikować ich zdjęcia w mediach społecznościowych…

uwielbiam zgłębiać wiedzę o żywieniu i jego wpływie na nasz organizm… i oczywiście

uwielbiam jeść !

Bardzo ważna jest dla mnie troska o środowisko. Prowadzę drugiego bloga na instagramie o

byciu less waste. Ze względów ekologicznych, etycznych i zdrowotnych staram się

ograniczać spożycie mięsa i promuje wegańskie przepisy.

Bardzo mało jem też produktów mlecznych ze względów ekologicznych i etycznych, ale też

przez fakt, że źle je toleruje.

Nie jestem fanką słodkiego smaku, więc na moim blogu będą przeważać przepisy na

wytrawne dania. Kocham kuchnię orientalną i meksykańską, więc sporo dań będzie na

ostro!

Moje ulubione dziedziny dietetyki to żywienie dzieci i nietolerancje pokarmowe, więc na

pewno będę na ich temat sporo pisać. Jeżeli będziecie zainteresowani jakimś konkretnym

tematem lub współpracą to wchodźcie w zakładkę “kontakt” i śmiało piszcie!

dyplom
Dyplom ukończenia studiów
Agata Roicka - studentka dietetyki
"Interdyscyplinarne programowanie zdrowotne dzieci – wyzwanie dla dietetyka i lekarza" Konferencja FOOD FORUM
Agata Roicka - studentka dietetyki
Muzeum Narodowe w Warszawie