O mnie

Dzień dobry ! Nazywam się Agata Roicka

Jestem dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia magisterskie na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Wiedzę o żywieniu człowieka i psychologii posiadam nie tylko dzięki pięcioletnim studiom, ale także własnej lekturze i uczestnictwu w wielu konferencjach, warsztatach i webinariach.

Jedzenie jest bardzo ważną składową mojego życia… uwielbiam gotować, testować nowe przepisy, ale też kreatywnie szaleć i tworzyć dzieła własnej wyobraźni… uwielbiam fotografować piękne dania i publikować ich zdjęcia w mediach społecznościowych… uwielbiam zgłębiać wiedzę o żywieniu i jego wpływie na nasz organizm… i oczywiście uwielbiam jeść !

Bardzo ważna jest dla mnie troska o środowisko. Ze względów ekologicznych, etycznych i zdrowotnych staram się ograniczać spożycie mięsa i promuje wegańskie przepisy. Na moim Instagramie znajdziesz też dużo treści związanych ze stylem życia przyjaznym środowisku.

Oprócz dietetyki interesuję się kuchnią japońską, żywnością przyszłości (mięso in vitro, owady jadalne, wegańskie alternatywy mięsa), psychologią oraz sztukami wizualnymi. Bardzo lubię tworzyć infografiki oraz prezentacje edukacyjne pełne kolorów i animacji !

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą zapraszam do zakładki “kontakt”.

dyplom
Dyplom ukończenia studiów
Agata Roicka - studentka dietetyki
"Interdyscyplinarne programowanie zdrowotne dzieci – wyzwanie dla dietetyka i lekarza" Konferencja FOOD FORUM
Agata Roicka - studentka dietetyki
Muzeum Narodowe w Warszawie